HomeAgendaNieuwsInstantiesActiviteitenVrijwilligersFotoalbumOrganisatieOnze partnersContact

Eetcafé en inloop i.s.m. GGZ

18/01/2017

Een luisterend oor, herkenning en begrip of gewoon een kopje koffie.

Vanaf dinsdag 24 januari start er een inloopdag in 't Hart van Putten. Tijdens deze inloopdag vinden er een aantal (gedeeltelijk vrijblijvende) activiteiten plaats bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan geestelijke ondersteuning.

Open inloop

Iedereen die tegen psychische problemen aanloopt, is welkom tijdens de inloopmomenten. De Boed: ,,De inloop is niet alleen voor mensen die cliënt zijn bij een GGZ instelling, juist niet.’’ De inloopmomenten hebben een open karakter, iedereen is welkom ,,We willen iedereen die daar de behoefte aan heeft een plek geven waar ze terecht kunnen voor een kopje koffie, gezelligheid en activiteiten. Geen diepgravende, zware gesprekken, maar wel de mogelijkheid tot een ontspannen gesprek gericht op oplossingen en positiviteit.’’ Iedere dinsdag zijn er twee inloopmomenten, van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Tussen de twee inloopmomenten in organiseren we een eetcafé.

Eetcafé

Een van de deelnemers aan een eetcafé verwoord het zo: ,, Ik heb een erg positief gevoel als ik aan het eetcafé mee doe. Ik hoor zo vaak andere deelnemers zeggen dat het ze erg goed doet om samen met anderen te eten. Het is echt heel mooi om iedereen te zien opleven en als het ware wakker worden.” Ook het eetcafé staat open voor iedereen die er gebruik van wil maken. Voor een kleine eigen bijdrage (€ 2,00) krijg je een gezonde, lekkere maaltijd. De maaltijden worden door vrijwilligers bereid. Om ervoor te zorgen dat er genoeg is voor iedereen is het van te voren aanmelden wel zo makkelijk.

Trainingen

Aan het begin van de middag worden er workshops gegeven. De onderwerpen van de workshops kunnen uiteenlopen van trainingen die gericht zijn op psychisch herstel (Kennis maken met Herstel) tot een creatieve workshop (haken en breien). Voor deelname aan een aantal trainingen is vooraf aanmelden noodzakelijk, dit wordt op tijd aangegeven.

Herstelgroep

Een van de activiteiten is een herstelgroep. Een herstelgroep wordt geleid door een ervaringsdeskundige, die werkzaam is bij het Fact-team van GGz Centraal. ,,Een herstelgroep is bedoeld voor mensen die steun zoeken in hun herstel. Door het met elkaar praten over de dingen waar je tegen aan loopt, kom je tot de ontdekking dat je niet de enige bent die daarmee te maken heeft. Het horen hoe anderen er mee om gaan brengt je misschien wel op nieuwe ideeën, maak je kennis met nieuwe mogelijkheden of inzichten. En, minstens zo belangrijk, niks moet! Maar actief meedoen is wel net zo leuk,’’ legt ervaringsdeskundige Koos de Boed uit. Hij benadrukt dat het wel goed is om te weten dat een herstelgroep geen therapiegroep is, maar een zelfhulpgroep.

Voor meer informatie over deze dag of het aanmelden voor een activiteit, kan contact opgenomen worden met Koos de Boed; k.deboed@ggzcentraal.nl .

 

Naar het volledige nieuws-overzicht

Openingstijden

Het inloophuis is vandaag geopend van 10:00 tot 12:00 uur.
Voor alle openingstijden: klik hier

Komende activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Laatste nieuws:

De Koffiekan

De Koffiekan in 2023 In 2023 is het iedere eerste zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur de Koffiekan in ‘t Hart van Put...lees verder

Zondagmiddag

De openingstijden van het inloophuis zijn op zondagmiddag met ingang van 1 januari gewijzigd. Het inloophuis is vanaf 1 januari...lees verder

Open atelier

Zaterdag 29 oktober is er van 14.00 tot 16.00 uur de mogelijkheid om creatief bezig te zijn. De kosten zijn €3,-. Je g...lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten