HomeAgendaNieuwsInstantiesActiviteitenVrijwilligersFotoalbumOrganisatieOnze partnersContact

Openingsspeech voorzitter Gerbert Priem

17/05/2013

Beste genodigden, vrijwilligers en gasten, namens het bestuur stichting inloophuis Putten, hartelijke welkom bij deze officiële opening van het inloophuis. Het inloophuis was een droom om een plek te creëren waar mensen er voor elkaar kunnen zijn. Dit is werkelijkheid geworden nu wij vandaag het inloophuis officieel openen. Een droom die gerealiseerd kon worden door samenwerking met de Gemeente Putten, WMO-raad, woningstichting Putten, stichting Welzijn Putten, de plaatselijk diaconieën van Putten en onze adviseur Wim van Til.

Het inloophuis is een ontmoetingsplek midden in het centrum van Putten waar iedereen van harte welkom is om een kop koffie te drinken en andere mensen te ontmoeten. Het is ook een adres om de eenzaamheid even te doorbreken, activiteiten met elkaar te doen zoals handvaardigheid of een spelletje. Er komt zelfs de mogelijkheid om met elkaar een taart te bakken of een maaltijd te bereiden.

Het inloophuis wordt ook gebruikt als uitgiftepunt om wekelijks voedselpakketten te verstrekken. Het is dan niet alleen een plek waar een voedselpakket voor je klaar staat, maar ook een open huis waar je verwelkomt wordt door vrijwilligers en de koffie voor je klaar staat.

Er kon een start worden gemaakt met het inloophuis doordat de diaconie van de Hervormde Gemeente het pand heeft aangekocht en kosteloos ter beschikking stelt. Het inloophuis kon snel gerealiseerd worden, doordat vele Puttenaren het belang van een inloophuis inzagen en zich spontaan aanmeldde als vrijwilliger. De afgelopen maanden is het pand verbouwd van voormalig winkel en woonhuis naar inloophuis. Bijzonder dank aan de plaatselijke bedrijven die het pand verbouwd en ingericht hebben tot een inloophuis zoals wij dit nu zien. In het bijzonder wil ik hierbij noemen Rene van Dompseler van Groevenbeek bouwmanagement die vanaf het begin betrokken is geweest bij het tot stand komen van het inloophuis. Zowel in het maken van een schetsontwerp, de aanbesteding en begeleiding van het gehele bouwproces.

Een hartelijke dank aan de hoofdaannemer Vierwind en de onderaannemers: installatiebedrijf Muis , Pansier installaties en woninginrichting Robert van Pijlen. Voor advies en inrichting gaat onze dank uit naar Hoogebeen interieurinrichting, Kok wonen, Ruitenberg keukens en Meiling coating professionals.
De gehele verbouwing en inrichting kon alleen gerealiseerd worden door financiële bijdragen van diverse partijen zoals; de Gemeente Putten, woningstichting Putten, Rabobank Randmeren StimuleringsFonds, Skanfond, SIOC, Stichting Rotterdam, Oranje Fonds, bedrijven en particulieren in Putten. Hiervoor heel veel dank.

Het inloophuis is een droom die verwezenlijkt is in het hart van Putten en dat komt tot uiting in het logo van dit huis. Een hart wat open staat, open voor iedereen, waar alle Puttenaren van harte welkom zijn. Dank aan Frits Muller voor het bedenken en ontwerpen van het logo.

Vandaag is ook de website www.hartvanputten.nl opengesteld en kan er veel informatie worden gevonden, waaronder de activiteiten die gehouden worden. Bart Nieuwenweg hartelijk dank voor het ontwerpen van deze website.

Graag wil ik wijzen op de eerste nieuwsbrief die gemaakt is en vandaag meegenomen kan worden. Als u deze nieuwsbrief voortaan wilt ontvangen kunt u zich hiervoor aanmelden. Gegevens staan vermeld in de nieuwsbrief.

Als bestuur zijn wij dankbaar dat vandaag het inloophuis officieel geopend kan worden. Bijzonder dank aan burgemeester Lambooij en wethouder Kleijer.

Deze dag kon alleen gerealiseerd worden dankzij de vele vrijwilligers, coördinatoren en bedrijven die deze dag georganiseerd hebben. Dank hiervoor.

En als laatste wil ik alvast iedereen bedanken voor zijn aanwezigheid. Met elkaar hopen wij hier vele goede ontmoetingen te hebben.

Nu zal burgemeester Lambooij het inloophuis officieel openen en daarna kunt u, onder het genot van een hapje en drankje, het inloophuis bekijken.

Voorzitter inloophuis ’t Hart van Putten
Gerbert Priem.

Naar het volledige nieuws-overzicht

Openingstijden

Het inloophuis is vandaag geopend van 10:00 tot 12:00 uur.
Voor alle openingstijden: klik hier

Komende activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Laatste nieuws:

De Koffiekan

De Koffiekan in 2023 In 2023 is het iedere eerste zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur de Koffiekan in ‘t Hart van Put...lees verder

Zondagmiddag

De openingstijden van het inloophuis zijn op zondagmiddag met ingang van 1 januari gewijzigd. Het inloophuis is vanaf 1 januari...lees verder

Open atelier

Zaterdag 29 oktober is er van 14.00 tot 16.00 uur de mogelijkheid om creatief bezig te zijn. De kosten zijn €3,-. Je g...lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten